Fluxible 2014 Program

Conference registration is independent from Fluxible Workshops and Fluxible Meetups.

Download a PDF that has all the details you’ll need for parking, transit, and more for Fluxible Conference.

Saturday 13 Sep 2014
7:45am
Doors open for registration and networking
Baristas on duty! Breakfast not provided, but we’ll feed you for the rest of the day.
8:45am
Welcome and kickoff
9:00am
Kelly Goto
40-minute presentation
Kelly Goto
Kelly Goto of Goto Media presents underlying emotional indicators that reveal surprising attachments to brands, products, services and devices.
9:40am
Interstitial Performance
trombone
9:45am
Danielle Malik
40-minute presentation
Danielle Malik
Danielle Malik of Facebook takes us on a tour of some complicated relationships between design and data, some where data ruled the day and others where it was asked politely to step aside.
10:25am
Interstitial Performance
guitar
10:30am
Break
11:00am
Bill DeRouchey
40-minute presentation
Bill DeRouchey
Bill DeRouchey of GE makes a convincing case that you should not have a UX career. Please set aside your torches and pitchforks and hear him out!
12:00pm
David Jensenius
40-minute presentation
David Jensenius
David Jensenius explores our relationship and experience with sound and music. (15-minute talk)
12:00pm
Interstitial Performance
sax, flute, bass
12:15pm
Interstitial Performance
pedal steel guitar
12:30pm
Lunch
1:15pm
Giles ColborneDana ChisnellDonna LichawAlex TamIndi Young
Rapidfire round: 5-minute talks from each workshop leader
Giles Colborne, Dana Chisnell, Donna Lichaw, Alex Tam, Indi Young
6:00pm
Interstitial Performance
bass clarinet & percussion
Sunday 14 Sep 2014
8:00am
Doors open for networking. Baristas on duty to help you recover from last night.
8:45am
Welcome and kickoff
8:45am
Interstitial Performance
accordian and guitar and voice
9:00am
Kendra Shimmell
40-minute presentation
Kendra Shimmell
Kendra Shimmell of Cooper warns about the perils of narcissism, which can have unintended effects on your end product — as beautiful as it may be.
9:40am
Interstitial Performance
fiddle
9:45am
Amrita Chandra
40-minute presentation
Amrita Chandra
Amrita Chandra of Shape+Sound describes the forces creating tighter connections between UX, Product, and Marketing in modern organizations.
10:25am
Interstitial Performance
guitar
10:30am
Break
11:00am
Toby Malone
40-minute presentation
Toby Malone
Kurt Cobain’s “Smells Like Teen Spirit” refrain spoke directly to early 1990’s youth ennui, yet the phrase has evolved to live on today: those same discontented youths – now grown – settle back into …
11:40am
Interstitial Performance
cello
11:45am
Jill Tomasson Goodwin
40-minute presentation
Jill Tomasson Goodwin
Jill Tomasson Goodwin of the University of Waterloo shares success stories about UX in a different kind of learning environment. (15-minute talk)
12:00pm
Brent Bisaillion
40-minute presentation
Brent Bisaillion
Brent Bisaillion of Thalmic Labs explores new interaction possibilities inherent in the company’s Myo gestural controller. (15-minute talk)
12:15pm
Interstitial Performance
baritone sax
12:30pm
Lunch
1:15pm
Jared Spool
40-minute presentation
Jared Spool
Jared Spool of UIE explores, enlightens, and educates us on the ironically unintuitive nature of creating intuitive designs.
2:00pm
Interstitial Performance
harp
2:00pm
A short and sweet, yet rich and rowdy celebration of all the goodness we’ve experienced together this weekend. Don’t miss this uniquely Fluxibilian send-off.
2:30pm
It’s a wrap!
Festival of Interstitial Music