Fluxible 2018 Program

Conference registration is independent from Fluxible Workshops and Fluxible Meetups.

Download a PDF that has all the details you’ll need for parking, transit, and more for Fluxible Conference.

Saturday 22 Sep 2018
7:45am
Registration and networking
Baristas on duty! Breakfast not provided, but we’ll feed you for the rest of the day.
8:45am
Welcome and kickoff
Day one of Fluxible Conference gets underway
9:00am
Farai Madzima
40-minute presentation
Farai Madzima
To unlock the superpowers of a diverse team, Farai prepares us to identify and counter cultural bias.
9:40am
Interstitial Performance
Gary Diggins performs on the cornet, harmonium, a curvy wooden horn, and conch shell
9:45am
Kim Lenox
40-minute presentation
Kim Lenox
Kim shares hard-won leadership lessons from a time when success was far from certain.
10:25am
Interstitial Performance
JoJo Worthington sings and plays ukulele
10:30am
Break
Connect, reflect, recharge
11:10am
Processed with VSCO with x1 preset
15-minute presentation
Steve Schoger
Steve demonstrates 15 tips for improving your designs with tactics instead of talent.
11:25am
SamEstoesta
15-minute presentation
Sam Estoesta
Sam explores some fun and surprising parallels between wireframes and poems.
11:40am
Interstitial Performance
JoJo Worthington sings, plays ukulele, and goes a little wild with sounds
11:45am
Ben Grossman
40-minute presentation
Ben Grossman
Ben stretches our perspectives by looking at the user experience of musical instruments.
12:25pm
Interstitial Performance
Lucas Tensen plays the kora, a kind of West African harp.
12:30pm
Lunch
Provided by Fluxible and hosted at local restaurants. How awesome is that?
2:00pm
Di Dang
40-minute presentation
Di Dang
In this talk, Di discusses the ethical and inclusive challenges of VR/AR’s spatial medium.
2:40pm
Interstitial Performance
Matt Brubeck performs on cello
2:45pm
Lining Yao
40-minute presentation
Lining Yao
40-minute talk with Lining Yao of Carnegie Mellon University
3:25pm
Interstitial Performance
Caleb deGroot-Maggetti plays concertina and Tamara Menon brings her Indian Classical singing
3:30pm
Break
Connect, reflect, recharge
4:10pm
15-minute presentation
15-minute talk with Dr. Abby Goodrum of Wilfrid Laurier University
4:25pm
rachel-been-headshot2
40-minute presentation
Rachel Been
40-minute talk with Rachel Been of Google
5:05pm
Interstitial Performance
MaryCarl Guiao performs on Filipino gongs.
5:15pm
Dinner, craft beer, cocktails, and door prizes.
Sunday 23 Sep 2018
7:45am
Doors open and baristas on duty
Take advantage of some fine coffee to start day two!
8:45am
Welcome and kickoff
9:00am
Margot Bloomstein
40-minute presentation
Margot Bloomstein
In a post-fact era, how do we know where to invest our trust? Users are favoring instincts over external marketing. Are we obsolete? Or can we empower our users, and rebuild their sense of trust?
9:40am
Interstitial Performance
Amanda Lowry performs on flute
9:45am
Behzad Aghaei
40-minute presentation
Behzad Aghaei
Learn strategies for visualizing information to satisfy people's sense of curiosity.
10:25am
Interstitial Performance
Ian Pattison performs on the banjo
10:30am
Break
Connect, reflect, recharge
11:10am
Andy Vitale
40-minute presentation
Andy Vitale
Want to level up? Become a design leader and drive change in your organization.
11:50am
Interstitial Performance
Rich Burrows hits things in a musical way
11:55am
Stephen Fitzgerald
40-minute presentation
Stephen Fitzgerald
Hear how an art director turned bicycle designer is finding success in a regimented and stale industry.
12:35pm
Interstitial Performance
Steven de Taye goes old school and makes music with actual tape loops
12:40pm
Lunch
Provided by Fluxible. And it'll be great!
1:40pm
Yvonne Gando
40-minute presentation
Yvonne Gando
Words matter. Discover the UX writing principles that guide effective design decisions.
2:20pm
Interstitial Performance
Mike plays lap steel guitar and analog synths
2:25pm
Peter Morville
40-minute presentation
Peter Morville
We think we’re creating products, services, and software. But we’re not. We are agents of change.
3:05pm
Interstitial Performance
Sam Estoesta returns with more poetry
3:10pm
Fluxible Finale
It’s time to wrap this year’s edition of Fluxible!