Fluxible 2017 Program

Conference registration is independent from Fluxible Workshops and Fluxible Meetups.

Download a PDF that has all the details you’ll need for parking, transit, and more for Fluxible Conference.

Saturday 23 Sep 2017
7:45am
Registration and networking
Baristas on duty! Breakfast not provided, but we’ll feed you for the rest of the day.
8:45am
Welcome and kickoff
9:00am
Aaron Irizarry
40-minute presentation
Aaron Irizarry
Learn how to improve communication and the quality of your work through the essential practice of critique.
9:40am
Interstitial Performance
Grace Scheele performs on harp
9:40am
Interstitial Performance
Banjo Mechanics (Ian Pattison and Lewis Melville) perform on banjos
9:45am
JoannaCookBio
40-minute presentation
JoAnna Cook
Through her own success in driving change at Autodesk, JoAnna shares principles we all can employ for increasing the impact of design.
10:25am
Interstitial Performance
Kathryn Ladano performs on bass clarinet
10:30am
Break
11:10am
Corey Ouellette
15-minute presentation
Corey Ouellette
The era of pie and bar charts is gone. Corey looks at data visualization as a form of experience design that takes us beyond mere 1's and 0's.
11:25am
Peter Hatch
15-minute presentation
Peter Hatch
Our experience of time can be influenced by context, memory, and feelings of anticipation. Composer Peter Hatch drives this point home with examples from his music.
11:40am
Interstitial Performance
Jeff Bird performs on an asian wind/reed instrument
11:45am
Carol Smith
40-minute presentation
Carol Smith
Through her work at IBM Watson, Carol is no stranger to AI. In this talk, she explores the implications of AI from the perspective of UX design.
12:25pm
Interstitial Performance
Jeff Bird performs on harmonica and harmonium, two more reed instruments
12:30pm
Lunch
Provided by Fluxible and hosted at local restaurants
2:00pm
JenniferKrul-2JannaCameron
40-minute presentation
Jennifer Krul, Janna Cameron
Janna and Jennifer share what works and what doesn’t work when engaging people with disabilities in UX research.
2:40pm
Interstitial Performance
Chris Terhune performs on mandolin
2:45pm
MauriceWoods
40-minute presentation
Maurice Woods
Maurice shares his journey with Inneract Project, teaching design to youth in minority communities and encouraging a more diverse workforce.
3:25pm
Interstitial Performance
Paul Mitchell performs on trumpet
3:30pm
Break
4:10pm
JonRennie2
55-minute presentation
Jon Rennie
Chef Jon Rennie gives a behind-the-scenes look into his professional kitchen, where he designs experiences based on close observation of customers.
4:25pm
40-minute presentation
Whether it’s enjoying a special meal with friends, or using that favorite mobile app to get the job done elegantly, effective experiences should be soulful. Experiences that evoke indulgent memories …
5:15pm
Join us for more great food, craft beer, cocktails, and a chance to let your hair down. Dinner will be provided, so go easy on the delicious munchies beforehand. Your first 2 drinks are on the house,…
Sunday 24 Sep 2017
7:45am
Doors open and baristas on duty
8:45am
Welcome and kickoff
9:00am
Cynthia Savard Saucier
40-minute presentation
Cynthia Savard Saucier
Bad design decisions can harm and even kill users. Cynthia shares examples of bad design that caused unfortunate harm, then gives tools and techniques to prevent us from doing the same.
9:40am
Interstitial Performance
Steve Haase performs on trumpet
9:45am
DanielPerlin-2
40-minute presentation
Daniel Perlin
Daniel looks at approaches to designing for listening to users — and designing to help users listen to each other.
10:30am
Break
11:10am
LiAnneYu
40-minute presentation
LiAnne Yu
LiAnne shares her story of leaving academic anthropology for UX research — then re-discovering aspects of formal ethnography she did NOT have to leave behind, after all.
11:50am
Interstitial Performance
Jennifer Gilmore performs on didjerdoo
11:55am
DanBoyarski-Profile
40-minute presentation
Dan Boyarski
Dan reflects on and shares lessons from 22 years of teaching animated type to students at Carnegie Mellon University.
12:35pm
Interstitial Performance
Aaron Solomon performs on violin, with electronics.
12:40pm
Lunch
Provided by Fluxible
1:40pm
Elizabeth Laraki
40-minute presentation
Elizabeth Laraki
Elizabeth shares lessons learned from projects at Facebook where her teams creatively used data to inform product design.
2:20pm
Interstitial Performance
Danielle Beck performs on alto saxophone
2:25pm
Dave Gray
40-minute presentation
Dave Gray
When it’s time for real change, the most important and most difficult thing to change is your thinking. Find out how, in this inspiring talk by Dave Gray.
3:05pm
Interstitial Performance
Morgan Lovell performs on cello
3:10pm
Fluxible Finale
3:25pm
Interstitial Performance
A small contingent from the UW Marching Band performs on various instruments